Kako ste se znašli tu?

Na tem mestu ste se verjetno znašli zato, ker tako zelo uživate v ustvarjanju, da si želite to početi vsak dan, ves dan, ne da bi za osem ur in več dali ustvarjanje na stran in se posvetili stresni službi z zoprnim šefom.

Morda že prodajate svoje izdelke v Sloveniji, pa si želite povečati bazo kupcev in začeti pošiljati svoje izdelke v svet. 

Ste ostali brez službe, pa iščete novo priložnost?

Vaša unikatna zgodba

Zgodb je veliko, vsaka po svoje unikatna, tako kot so unikatni vaši izdelki. 

Platforma Etsy je v zadnjem desetletju iz male spletne platforme za ustvarjalce, postala velika globalna platforma, ki je namenjena prav takšnim ustvarjalcem kot ste vi. Na Etsyju nakupuje več deset milijonov kupcev z vsega sveta. 

Platforma je zelo preprosta za uporabo. Spletno trgovino lahko postavimo že v nekaj urah

Prelepo da bi bilo res?

Ja, res je. 

Samo tehnično odprtje je zelo enostavno in hitro. 

Potem pa sledi težji del.

V ozadju pa se skriva še veliko dela in nenazadnje informacij, ki jih potrebujemo, da:

  • izdelke sploh smemo prodajati.
  • pripeljemo kupcev našo trgovino 
  • da pridobimo zaupanje kupcev

Če je morda videti, da vas hočemo prestrašiti, je to zato, ker vas res želimo.

Kajti odločitev, da se z nečim ne bomo ukvarjali, je ravno tako pomembna kot ta, da se bomo. 

Če boste ugotovili, da vaša ideja morda še ni zrela za Etsy, ali da vašemu hobiju preprosto ne boste namenili toliko časa in energije. Ali da zdaj (še) ni pravi čas za to… super. Z naslednjimi informacijami vam bomo prihranili veliko časa, ki ga boste koristneje uporabili.

Tisti, ki se boste odločili, da Etsy definitivno je primerna platforma za vas, pa boste opremljeni z informacijami stopili na čudovito, a zahtevno pot Etsy podjetništva

Začnimo na začetku

Na kratko o Etsy-ju.

Etsy je ameriška spletna platforma, namenjena posebej ustvarjalcem z vsega sveta. 

Spletna platforma je namenjena prodaji ročno izdelanih izdelkov, starin in ustvarjalnega materiala. 

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2005, že maja 2007 pa so presegli številko 1.7 milijone prodaj.

Zgleduje se po “craft fairs”, ustvarjalnih sejmih, kjer ima vsak prodajalec svojo stojnico na kateri se lahko predstavi in ima direkten stik s svojimi kupci (zato stojnica v dashboardu). Več o Etsyju.

Kupci, ki pridejo nakupovati na Etsy se večinoma zavedajo dejstva, da kupujejo direktno od ustvarjalcev in to cenijo. Zato so za izdelke pripravljeni plačati več in nanje čakati tudi po več tednov ali celo mesecev.

Seveda pa prodaja na Etsy-ju ni enostavna predvsem zato, ker je konkurenca res huda. Leta 2020 registriranih že 4.3 milijone prodajalcev. Več Etsy statistike.

Seveda mnogi (celo večina?) med njimi samo odprejo trgovino, v upanju, da bo prodaja stekla kar sama od sebe. Le redki pa se res posvetijo svoji trgovini, se naučijo osnovnih Etsy pravil, prilagodijo svoje izdelke, raziščejo SEO, naredijo odlične fotografije svojih izdelkov, ipd. 

Zato brez skrbi, za enega prodajalca je vedno še prostor. Kajti večina med njimi, ne ve kaj počne. 39,5 milijonov kupcev z vsega sveta, pa čaka na svoje izdelke.

 

Ime Etsy je "nonsense" beseda, saj so želeli podjetje zgraditi iz "nule". Ustanovitelj Etsyja je dobil inspiracijo iz Fellinijevega filma 8 1/2.

V filmu so pogosto uporabili besedici oh, yes! etsi. (pravzaprav "eh, si") .

Etsy da ali ne?

Da bo odločitev lažja, sem pripravila posnetek predavanja, kjer se dotaknemo vseh najpomembnejših tem, ki jih potrebujete za to pomembno odločitev.

Odločitev, ki vam bo lahko prihranila veliko časa, živcev in nenazadnje tudi denarja. Ali pa vas popeljala na Etsy podjetniško pot.

Če še zbirate pogum in niste prepričani, ali bi se podali na popotovanje in skočili na Etsy vlak, potem vam toplo priporočam, da si ogledate webminar “Ali je Etsy platforma primerna zame in za moje izdelke?”.

Našli boste odgovore na vprašanja, ki vas pestijo ter odpihnili dvome in strahove, ki vas morda še zadržujejo pri tem, da bi naredili prvi korak.

Izvedeli boste:
Kako prek spleta prodajati svoje izdelke?
Kakšne so moje možnosti, kako se razlikujejo (Amazon Handamde, Ebay, Society 6, lastna spletna trgovina, …)
Kaj je Etsy?
Za koga je platforma Etsy primerna?
Stroški prodaje na Etsyju.
Kaj potrebujemo za prodajo na Etsyju?
Kako postaviti ceno izdelku?
Pošiljanje izdelkov in cena poštnine. 

Boste skočili in plavali? Bravo!

Čestitke za pogum!

Vabljeni na naslednji korak:

Blog objave za začetnike

Summer slump - 43 idej
Etsy
Anita Česnik Mažgon

Summer Slump

Poletje je končno tu!   Kolikor se veselimo počitnic, pa nam po drugi strani poletje greni tako imenovani Summer Slump. Nič.  Po trgovini se sprehajajo

Read More »

Ponudba za začetnike

Rezervirajte individualno uro