Odpiranje Etsy trgovine

Izkoristite poletje za nova znanja

Najprej pa nekaj o blogu

Pred leti, sem bila precej aktivna blogerka, (heck, celo na listo 100 najbolj vplivnih blogerjev so me vpisali). Ampak pisanje bloga za lastno veselje, ali pa zato, da v njem nudiš koristne informacije na področju, na katerem se tudi sam na trenutke počutiš precej na trhlih nogah (podjetništvo), pa sta dve povsem različni stvari.

Ampak odkar so Slovenski Etsy podjetniki zrasli preko 4000 članov, se mi zdi, da je prvotni razlog, zaradi katerega je bila skupina ustanovljena, torej POVEZOVANJE, pomoč in inspiracija, malce razvodenela. Večino časa se tisti bolj aktivni prodajalci sprašujemo in ukvarjamo z birokratskimi težavami, ki so le posredno povezani z Etsyjem in s tem pogosto prestrašimo tiste, ki se s platformo šele spogledujejo/te. Ravno ti, pa ste/so meni še najbolj pri srcu in si želim, da dobijo svoj prostor, kjer lahko svoje strahove izrazijo/te in nanje dobite konstruktiven odgovor.

Zelo bom vesela, če mi boste v komentarje ali na elektronski naslov poslali teme, ki vas zanimajo, da se poglobimo vanje.

Poskušala bom nagovarjati težave, izzive, znanja, ki jih potrebujemo ustvarjalci, zato da bomo na Etsyju čimbolj uspešni.

Tudi moja podjetniška pot se je začela poleti

Naslov objave je “izkoristite podjetje za nova znanja”, saj je to za večino čas, ko je prodaj manj, ko tudi po TV ni nič pametnega, prijatelji so na dopustih, v vrtu že vse raste in si lažje odtrgamo kako urico za tiste stvari, ki si jih običajno ne moremo.

Tudi moja podjetniška pot je dobila krila ravno poleti, ko sem preživela teden sama doma, brez moža in otrok. Lahko bi ga izkoristila za počitek, urejanje doma ali pohode v hribe. Ampak ne, tisti teden sem v celoti preživela doma za računalnikom. Fotografirala sem  izdelke, jih urejala, pripravljala tekste, predvsem pa sem večino časa namenila raziskovanju in zapisku ključnih besed SEO. In čeprav sem imela Etsy trgovino prej odprto že leta, se zelo hitro izkazalo, da je bil ravno tisti teden ključen za mojo samostojno pot.

Naš poletni projekt in You Rock on Etsy konferenca

Mi smo poletje izkoristili, da končno postavimo spletno stran, v pripravi je še spletna stran za moje All Little Rockstars, razmišljamo in pripravljamo scenarije za You Rock on Etsy konferenco 2021.  Ker smo hoteli najprej poskrbeti za osnove, za katere običajno zmanjka časa, bomo letošnjo konferenco zamaknili v jesen. Glede na vse spremembe, ki so se zgodile v začetku poletja to verjetno sploh ni slabo.

Na spletni strani smo pripravili precej materiala, ki vas bo po korakih vodil od razmišljanja o Etsy trgovini, pa vse do kritičnih izboljšav s pomočjo SEO. V pripravi imam še več ponudbe, da bo vsakdo lahko našel nekaj zase, pripravljamo pa tudi sodelovanja z zaupanja vrednimi podjetniki, kot so fotografi, video-grafi, grafični oblikovalci, računovodji, ki vam bodo s svojimi znanji, storitvami, izdelki pomagali na poti do uspeha, da boste pri nas res našli vse na enem mestu. Vedno pa nas lahko tudi kontaktirate za individualno pomoč.

Tedenski navdih

Ker sem velik fan TED talkov, dajem tedenski navdih iz velikega nabora le-teh. Govor Tima Urbana je eden najbolj priljubljenih med TED talki, zato ste ga morda že videli. Ampak nič hudega, se ga splača pogledati večkrat. Mogoče vam bo pomagal pri tem, da se končno premaknete naprej za tisti prvi, kritični korak, na rob cone udobja, ki vodi v svet.