Etsy konferenca 2020

Posnetek konference + gradivo

 

Etsy konferenca je v živo potekala v začetku junija 2020.
Ker imajo informacije, ki smo jih na konferenci prejeli, trajno vrednost, se nam lahko, v obliki posnetkov, še vedno pridružite.

 

Oborožite se z znanjem in informacijami, nepogrešljivimi za vsakega ETSY prodajalca in ustvarjalca, ki želi prodajati svoje izdelke na spletu. 

Vabljeni na spletno konferenco namenjeno Etsy podjetnikom.
Program, ki smo ga pripravili je EDINSTVEN v našem okolju, saj so vse informacije prilagojene nam, Etsy prodajalcem. Trudili smo se, da je program zanimiv tako za začetnike, kot tudi za tiste, ki ste na Etsy-ju že dolgo prisotni in uspešni.

Pošta Slovenije in DHL so nam bodo predstavili, kako najlažje in najugodneje pošiljati mednarodne pošiljke in kako reševati morebitne težave.
Govorili smo o tem, kako fotografirati svoje izdelke in obdelovati fotografije, da bodo izstopale med ostalo ponudbo. Naučili smo se uporabljati družbeni omrežji Instagram in Pinterest za promocijo svoje znamke in sledilce spremeniti v kupce.

Zadnje srečanje smo namenili davčnemu in računovodskemu vidiku prodaje na Etsy-ju.
Nazadnje pa smo na okrogli mizi spoznali še dve uspešni Etsy podjetnici, ki sta z nami delili svoje izkušnje. Svoje začetke, težave, uspehe in lekcije, ki sta se jih naučili v času prodaje. Prepričani smo, da se bo našla tudi kakšna zanimiva zgodba in anekdota.

Program in predavatelji

Mojca Fabjan, Vitarealis

Etsy računovodstvo in davki

Mojca je celostna svetovalka, ki poleg tega ustvarja na področju mixed media tehnike slikanja in izdeluje unikaten nakit. Je avtorica brezplačnega ePriročnika “Kako se boš v petih korakih začela postavljati zase”, ki je na voljo na Vitarealis.com in bo zagotovo v pomoč tudi marsikateri ženski ustvarjalki, ki se spoprijema s podjetništvom.

Letos je poleg spletne strani MojcaFabjan.com ponovno odprla tudi svojo trgovino na Etsy platformi, kjer bo najprej na voljo ročno izdelan umetniški nakit. Sicer je zaposlena kot računovodkinja v enem uspešnih zasebnih podjetij, vendar ima tudi v okviru svojega osebnega podjetja dolgoletne izkušnje pri pomoči drugim (tudi ustvarjalkam) pri različnih davčnih in poslovnih vprašanjih. Vedno se trudi pomagati na način, da celostno preda informacije z več različnih področij, da si potem lažje pomagate tudi sami – predvsem pa je pomembno, da izgubite morebitne strahove, povezane s financami in birokracijo.

Cilj predavanja je, da pridobite osnove podjetniškega poslovanja in davka na dodano vrednost v okviru vašega poslovanja na Etsy-u in seveda tudi drugje. Pomembno je, da začnete razmišljati kot podjetnice/podjetniki in da razumete in veste, kaj se dogaja z vašim podjetjem.

Vsebina predavanja:
– davčni vidik prodaje preko Etsy-ja
– zakaj postati atipični davčni zavezanec
– postopek pridobitve identifikacijske številke za DDV
– vodenje dokumentacije in obračun DDV
– davčna obravanava PayPal, Facebook …
– tujina in EU: izdaja in prejem računov
– posebnosti pri obračunu DDV pri prejetih storitvah
– izračun stroškov provizije na Etsy-u
– kalkulacija prodajne cene za vaše Etsy izdelke
– zunanji računovodja: da ali ne?
– poročanje ARSO glede embalaže
– odgovori na vaša vprašanja

Pošta Slovenije

Pot pošiljke po svetu

 

* Izpolnjevanje carinskih dokumentov
* Poizvednice
* Sledenje pošiljkam
* Prednosti pogodbe s pošto in pogoji
* E-spremnica

Jernej Narat, DrumLife d.o.o.

Fotografija za Etsy

Ustanovitelj podjetja Drumlife d.o.o. in odgovorni producent, ki s svojimi bogatimi

izkušnjami v podjetništvu povezuje in združuje ambiciozne ustvarjalce video in foto vsebin.
Profesionalnost in strast do dela ga odlikujeta na področjih razumevanjem trendov in sodobnih načinov ustvarjanja zgodb.

Vsebina delavnice:
– Skozi praktične primere bomo pogledali, kako pripraviti vsebinsko zasnovo pred samim fotografiranjem, 
– na kaj moramo biti pozorni pri sami kompoziciji fotografije in kaj je sam namen in sporočilo fotografije. 
– Vsaka fotografija ima svojo zgodbo in na delavnici se bomo skupaj poglobili, kako ujeti vašo zgodbo skozi objektiv.  

Jerneja Milost

Pinterest za Etsy podjetnike

Vsebina delavnice:
·         Zakaj je Pinterest lahko odlična izbira za tvoj posel
·         V čem so njegove prednosti in kako jih lahko obrneš v svoj prid
·         Kako urediš svoj Pinterest biznis profil
·         Nasveti in triki za uporabo Pinteresta in primeri dobre prakse

Kaj, če je edini način, da razviješ svoje potenciale in ugotoviš kaj vse zares zmoreš, to da preprosto stopiš »v neznano«? In prenehaš iskati izgovore, da ne greš v akcijo? Ta vztrajna misel in močna želja po spremembah je vodila Jernejo v popolnoma nove situacije in izkušnje. 

Po več letih dela v prodaji in cone udobja se je odločila, da začne stremeti k večjim izzivom v novih okoljih, kar je pripeljalo tudi do nove karierne poti. Pinterest ji je bil ves ta čas orodje, kjer si je hranila vse ideje, nasvete in svoje osebne ter karierne cilje. 

Pogum, iznajdljivost ter samoiniciativnost so ji odprla marsikatera vrata priložnosti in v le nekaj mesecih ter letih je doživela to kar ji še nedolgo tega ni bilo verjetno in z ljudmi katere je prej le opazovala na daleč ali le občudovala. Sedaj pa je z njimi gradila nove poslovne zgodbe in soustvarjala projekte. Sodelovala je pri razvoju in vsebinah izobraževalne spletne platforme, vodila klub mladih žensk na področju kariernega mentorstva in postala soorganizatorka največjega dogodka ženskega podjetništva v Sloveniji. Vmes je pomagala pri marketinških vsebinah za Amazon in Etsy spletno trgovino, kjer se je pobliže spoznavala s svetom spletne prodaje, wordpressom in Pinterestom za podjetja.

Sedaj je njeno glavno področje dela in ustvarjanja vsebinski marketing ter marketinško-prodajni potencial Pinteresta, ki jo je naravnost navdušil.  Rada tudi motivira vse, ki jim dvom ali nezaupanje vase preprečuje narediti korak naprej v življenju, da razvijejo svoje potenciale in uresničijo cilje.

 

Nina Štefe, Čas za kavo

Instagram za Etsy podjetnike

Okrogla miza z uspešnima Etsy podjetnicama

Nina Štajner

Nina Štajner je univerzitetno diplomirana oblikovalka vizualnih komunikacij. Po končanem študiju na Likovni Akademiji v Ljubljani je začela delati v uspešnem slovenskem podjetju, kjer je oblikovala in ilustrirala podobe za otroške mobilne aplikacije.

​Ob delu je v večernih urah delala na osebnih projektih, kar ji je omogočilo lasniranje spletne strani, osebne blagovne znamke in odprtje Etsy trgovine z lastnimi izdelki. Njeni izdelki danes potujejo po celem svetu.

Poleg vodenja spletne trgovine pa sodeluje tudi z naročniki, kjer največkrat dela na izdelkih za najmlajše.

Renata Verbec Iglic, Zip Tie Jewelry

 

Renata je obraz, ki za znamko Ziptie Jewelry ki jo je pred dvemi leti lansirala na Etsy-u. Izdeluje nakit in modne dodatke iz kabelskih vezic. Če bi ji takrat kdo rekel, da bo to njena služba, mu ne bi verjela.

Njen uspeh je tako skokovit, da je morala že po dveh letih postati davčni zavezanec. Danes je presrečna, da je njen hobi postal posel v katerem neizmerno uživa. “Čudeži se dogajajo”, pravi sama.

V Slovenija je za njene izdelke premajhen trg. Razen dveh kron, ni tu prodala nič. V tujini pa so njene stvaritve doživele neverjetno navdušenje.
Njene stvaritve kupujejo predvsem obiskovalci raznih festivalov, filmski studiji, pevci, raznorazni performerji in profesionalni fotografi.

Lahko se pohvali, da nosijo njene storitve celo dve zvezdi svetovnega kova: Sarah Brightman in Aurora

Organizatorji konference

Anita Česnik Mažgon, You Rock

Diplomirana Ekonomistka, ki je večji del svojega življenja delala v prodaji. Po desetih letih dela kot zastopnica za osebna zavarovanja, se je odločila, da ima dovolj izkušenj, da je čas, da si da možnost v doseganju življenjskih ciljev “biti sama svoj šef” in “delati od doma”.

Najprej se je posvetila izpopolnjevanju svojega ustvarjalnega podjetja, se učila prodaje na spletu in vsega povezanega s tem, ter nadgradila svojo Etsy trgovino, do mere, ko je prinašala redna naročila.

Po letu izobraževanj, je dobila povabilo, da pripravi predavanje o prodaji na Etsyju, in našla svoje poslanstvo. Kmalu je razširila nabor predavanj in delavnic ter individualnih svetovanj.

V letu 2019 je postala mentorica projektu SIO in je lahko na ta način pomaga mnogim ustvarjalcem, ki si želijo pomoči pri odpiranju svoje Etsy trgovine.

Anita je ustavnoviteljica in administratorka Facebook skupine Slovenski Etsy ustvarjalci, ki združuje že skoraj 3000 Etsy prodajalcev in tistih, ki si to še želijo biti. Najbolj je ponosna na vse člane skupine, ki si med seboj nesebično pomagajo in se zavedajo kako pomembna je podpora in spoštljiv odnos med člani.  

Urša Žorž, Eventio

Podjetje Eventio je bilo ustanovljeno septembra leta 2010. Njegova duša je Urša Žorž, diplomirana ekonomistka in organizatorka dogodkov. Po 17. letih službe v veliki korporaciji je leta 2010 čez noč pristala v podjetniškem svetu in odprla svoje podjetje. Organizirala je več kot 100 različnih dogodkov, nekatere v lastni režiji, druge za naročnike, in sicer od konferenc, mednarodnih kongresov, občinskih praznikov, podjetniških dogodkov, srečanj zaposlenih ali poslovnih partnerjev, otvoritev, izobraževanj …

Urša je soustanoviteljica največjega dogodka ženskega podjetništva v
Sloveniji,  500 podjetnic, ki so ga leta 2018 uspešno prodali. Lani je
začela novo zgodbo – dogodek za milenijce Noben me ne razume, ki bo ravno tako postal tradicionalen.

Sicer je tudi predavateljica izvedla je že preko 70 predavanj na različne tematike in poslovna svetovalka ter mentorica (bodočim) podjetnikom. Do sedaj je mentorirala približno 40 oseb, tako tiste, ki svojo podjetniško pot šele začenjajo kot tiste, ki so v podjetništvu različno dolgo, pa so potrebovali svetovanje za
nadgraditev svojega posla ali so se na poti kje zataknili in so potrebovali pomoč.

Sonja P.
Odlična organizacija in super uporabna vsebina. Všeč mi je bila razdelitev na več krajših sklopov - da ne dobiš preveč vsega na enkrat..., pa tudi posnetki predavanj bodo prišli prav. Hvala.
Tina B.
Virtualna konferenca mi je zelo všeč. Sama sicer še nimam svoje Etsy trgovinice, ampak so mi kjub temu vsi podatki in izkušnje dobrodošli in mi že pomagajo pri nadaljnem planiranju moje Etsy trgovinice 🙂
Simon V.
Must have za vse Etsy podjetnike. Kljub temu, da že nekaj časa prodajam na Etsy-ju sem izvedel zares veliko novih in uporabnih stvari.
Marina L.
Zelo zanimiva predavanja s kvalitetno vsebino in pomembnimi informacijami, predvsem s področja računovodstva. Zelo sipmatična je predstavitev Instagrama in Pinteresta, zelo koristni pa so tudi nasveti za fotografiranje naših izdelkov. Hvala Aniti za organizacijo in gostujočim za vse nasvete.
Andreja J.
Super predavanja, marsikaj razjasnijo. Nasveti so top, zelo uporabni. Res dobra podpora začetnikom v Etsy poslovanju.
Sabina G.
Veliko zelo uporabnih informacij. Vrhunska predstavitev in nasveti na podrocju fotografij.
Previous
Next