kdo sem in kaj počnem

Anita Česnik Mažgon

Pred kratkim sem poslušala TED Talk o tem, zakaj nekateri ne najdemo teme v kateri bi se specializirali, ampak se posvečamo vedno novim interesom in hobijem, v katere se poglobimo, dokler nam ne postane ... hja ... dolgčas. To bi lahko dojeli kot nekaj slabega, vendar ni. Zdaj vem, da je moj bazen znanja zelo širok, saj sem raziskovala in se učila iz napak na vseh mogočih področjih, ki pa so hkrati vsa povezana pod skupnim imenovalcem podjetništva.  Ugotovila sem, da sem: MULTIPOTENCIALKA Dokler nisem stopila na pot samozaposlitve, sem se urila v prodaji in zadovoljstvu strank. Bila sem vodička po muzeju, delala sem v McDonaldsu, Zari, na Avonu in kasneje 10 let kot zastopnica za osebna zavarovanja. Nato me je potegnilo v svet bloganja. Učila sem se pisanja kreativnih besedil, fotografije in preprostih postavitev spletnih strani. Leta 2012 sem odkrila platformo Etsy, oziroma je prek ustvaralk, ki sem jih spremljala, ona našla mene. Odprla sem trgovinico All Little Rockstars.  Ko sem dozorela za spremembo v službi,  sem se pa resneje začela učiti in raziskovati prodajo na Etsyju, kar se je hitro odražalo tudi na rezultatih. Kmalu me je znanka povabila, naj ji pripravim predavanje na temo Etsyja. Zanimanje je bilo že na prvem dogodku veliko, odziv odličen, sama pa sem uživala vsako minuto. Tako se je začela pisati naša zgodba. Našla sem svoje poslanstvo, ki mi omogoča, da se še vedno učim, nadgrajujem svoje znanje ter ga posredujem naprej tako, da je prilagojen vam, moji dragi ustvarjalci. Sem velik zagovornik ločevanja prostega časa od poslovnega, tudi pri podjetnikih. Jaz svojega najraje preživljam v naravi, bodisi z mojimi štirimi fanti, s prijateljicami na treningu za naslednji maraton ali ultro, ali pa na terasi ob jogi, ki je, poleg učenja francoščine, moja trenutna strast.

mediji o nas

Danijela Drobnič za Svet kapitala, 15.7.2021
Članek v prilogi dela svet kapitala

Unikatna ročna dela so med kupci vedno bolj cenjena in zaželena. Hitro pa se zgodi, da slovenski trg postane premajhen, zato je treba pot nadaljevati drugje. Odlična platforma je Etsy, ki velja za enostavno in mladim ustvarjalcem unikatnih izdelkov prijazno spletno trgovino.

Anita Česnik Mažgon je ustanoviteljica podjetja All Little Rockstars, s katerim se predstavlja na platformi Etsy ter Amazon Handmade in je uspešna podjetnica že vrsto let. V prvi vrsti je mama treh fantov, ki jo vsakodnevno polnijo z ustvarjalno energijo.

Njeni unikatni izdelki nastajajo v prijetnem ambientu v domači kleti…

Anita Česnik Mažgon: »Etsy je dokaj prijazna platforma do ljudi, ki smo predvsem ustvarjalci in ne toliko prodajalci«.

razvojni center ribnica Anita Česnik Mažgon

Spletna prodaja je danes v večjem razmahu kot kdaj koli prej in beležimo rastoči trend. Statistični podatki kažejo, da je že kar 40% vseh uporabnikov interneta kupilo produkt ali storitev preko spleta. V letu 2018 je bilo registriranih kar 1,8 milijarde spletnih kupcev. Glavni razlog, zakaj se ljudje odločamo za spletno nakupovanje pa je še vedno 24-urna dostopnost. Eden izmed zanimivih spletnih prodajnih kanalov je tudi Etsy, platforma preko katere lahko podobno kot preko Amazona, dosežete tako rekoč cel svet, iz domačega kavča.

Anita Česnik Mažgon je lastnica trgovine All Little Rockstars, ki je na Etsy-ju prisotna že od leta 2012. Je tudi ustanoviteljica Facebook skupine “Slovenski Etsy podjetniki” in “Osnove prodaje na Etsy” in na to temo tudi izvaja predavanje ter delavnice širom Slovenije.

Z Anito se je pogovarjal Aleksej Metelko.

Na kavču, Anita Česnik Mažgon
Primorske novice, 12.10.2015
Primorske novice Startup-vikedn

Včeraj so z razglasitvijo zmagovalcev Startup vikenda Nova Gorica sklenili tridnevno intenzivno podjetniško delavnico. Komisijo je najbolj prepričal poslovni model za idejo o viseči zibelki za novorojenčke Feather Nest, ki so ga razvili nosilka ideje Anita Česnik Mažgon in člana ekipe Katarina Kogoj in Matej Zrimšek, so sporočili iz Primorskega tehnološkega parka.

Karin Zorn, oddaja odbra zgodba, 17.12.2015

Anita Česnik Mažgon iz Spodnje Idrije je mamica treh otrok in strastna ustvarjalka različnih lesenih izdelkov, predvsem za otroške sobe. Najprej jih je izdelovala zgolj zase, nato pa so se nad izdelki navdušili še prijatelji in znanci. To je bil povod, da je odprla spletno trgovino »All The Little Rockstars«. Med njenimi izdelki je tudi viseča zibelka, ki je bila med številnimi inovacijami izbrana za predstavitev na letošnjem Slovenskem forumu inovacij. Svojo idejo o viseči zibelki je skupaj s še dvema članoma ekipe razvijala tudi na start-up vikendu v Novi Gorici, kjer so zmagali. Z Anito Česnik Mažgon se je pogovarjala Karin Zorn.

Oddaja dobra zgodba, Anita Česnik Mažgon