POGOJI POSLOVANJA

Podatki o podjetju

IZOBRAŽEVANJE IN POSLOVNO SVETOVANJE,

ANITA ČESNIK MAŽGON S.P.

JELIČNI VRH 24A

5280 IDRIJA

SLOVENIJA

DAVČNA ŠTEVILKA: 55537715

MATIČNA ŠTEVILKA: 8117527000

VPIS V REGISTER AJPES 1.1. 2018

DDV NI OBRAČUNAN V SKLADU S 1. ODSTAVKOM 94. ČLENA ZDDV-1

Telefon: +386 40 424 790

Email: ANITA@ALLLITTLEROCKSTARS.COM,

v nadaljevanju PODJETJE.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Pogoje poslovanja si lahko natisnete TUKAJ

Varovanje osebnih podatkov

Več o varovanju osebnih podatkov najdete TUKAJ (Politika varstva osebnih podatkov).

Dostopnost informacij

Podjetje se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovilo naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),

f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

g) način plačila in dostave,

h) časovno veljavnost ponudbe,

i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini You Rock pogosto posodabljajo in spreminjajo. Vse cene ne vsebujejo DDV-ja. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med podjetjem in kupcem je v spletni trgovini You Rock, Anita Česnik Mažgon s.p, sklenjena v trenutku, ko podjetje kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji dokončni in veljajo tako za podjetje kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Rok dostave

Rok pošiljanja za fiznične izdelke je 1 (en) teden, razen za izdelke po naročilu, kjer se rok lahko podaljša v komunikaciji s stranko. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva slednji. Virtualni produkti so na voljo ob plačilu, datumi za izvedbo ostalih storitev (svetovanje, predavanja), pa se sproti določijo v dogovoru s strankami.

Način plačila

Spletna trgovina You Rock omogoča sledeče načine plačila:

s Paypalom na račun podjetja,

s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro) prek aplikacije Stripe Inc., 510 Townsend Street.

Stroški pakiranja in dostave za fizične izdelke so za pošiljanje znotraj Slovenije vključeni v ceno.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Izdaja računa

Podjetje po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine You Rock. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu podjetja ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti. Koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa jo je treba v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

• Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.

• Ob zaključku nakupa v okence ”promocijska koda” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”potrdi”.

• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.

• Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno poravnati.

Postopek nakupa

I. Izbira izdelka: Na spletni strani http://you-rock.si/ izberite izdelek in kliknite na gumb ”Dodaj v košarico”. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati z nakupom, kliknite levo povezavo ”Nadaljuj z nakupom ” in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ”Zaključi nakup” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

II. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani http://you-rock.si/ se v orodni vrstici, nahaja nakupovalna košarica, v kateri se (po kliku nanjo) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na košarico in križec ”odstrani”. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ”Nadaljuj z nakupom”. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj v spletno trgovino.

III. Nakupovalna košarica: za zaključek naročila morate izpolniti zahtevana polja.

1. Naslov za dostavo: posredovati morate zahtevane kontaktne podatke (ime, priimek, email naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.

Obrazec omogoča oblikovanje uporabniškega računa, tako da so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.

2. Strošek dostave: uporabnik lahko izbere pošiljanje prek Pošte Slovenije.

3. Način plačila: na voljo sta dva načina plačila – Paypal plačilo, plačilo s plačilno kartico.

4. Kuponi in darilne kartice: če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico, kodo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb »potrdi«.

5. Pregled naročila: prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še pred zaključkom naročila.

IV. Zaključek naročila: uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Oddaj naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše besedilo ”Vaše naročilo je bilo uspešno. Zahvaljujemo se vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.”

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec po elektronski pošti prejme obvestilo, da je bilo naročilo

sprejeto.

Podjetje lahko z namenom preverjanja podatkov ali za zagotavljanje točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v štirinajstih dneh podjetju na elektronski naslov (anita@allittlerockstars.com) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Izdelkov, izdelanih po naročilu v skladu z navodili potrošnika in prilagojenih njegovim potrebam, ni možno vrniti. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo si lahko prenesete s klikom TUKAJ.

Potrošnik mora najkasneje v štirinajstih dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik fizične izdelke vrne na naslov: Anita Česnik Mažgon s.p., Jelični Vrh 24a, 5280 Idrija, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila fizičnih izdelkov, je neposredni strošek vračila blaga.

Potrošnik mora fizični izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v štirinajstih dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Varnost

Podjetje uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Komunikacija

Podjetje bo z uporabnikom stopila v stik prek komunikacijskih sredstev na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

pošiljatelj bo jasno razviden,

različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo podjetje izrecno spoštovalo.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Podjetje omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih podjetje pregleda. Podjetje ne bo objavilo mnenj oz. prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni podjetja niso koristni drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja ter podjetju dovoljuje objavo dela ali celotnega besedila v vseh elektronskih in drugih medijih. Podjetje ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu podjetja, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na podjetje.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina You rock in vsi podatki na njej, slike izdelkov ter grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Omejitev odgovornosti

Podjetje se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da podjetje včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo podjetje kupca obvestilo spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in njene uporabe. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

Podjetje spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Podjetje se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova anita@alllittlerockstars.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje bo v petih delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo in ga vseskozi obveščalo o poteku postopka. Podjetje se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si podjetje prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Podjetje, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporo (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.