Spletni piškotki

Spletni piškotki

Na strani you-rock.si uporabljamo različne piškotke, nujne piškotke morate za uporabo spletne strani obvezno sprejeti. Brez nujnih piškotkov spletna trgovina ne deluje pravilno, zato morajo ostati vklopljeni. A brez skrbi, naši piškotki ne redijo.
Več o piškotkih preberite v nadaljevanju.

Splošno o piškotkih Kaj je piškotek (cookie)?

Piškotek je informacija, ki se shrani na računalniku ali mobilni napravi ob ogledu spletne strani, ki ste jo obiskali. Piškotki omogočajo preprostejšo uporabo, saj shranjujejo vaše nastavitve za internetno stran (jezik ali naslov) in jih aktivirajo ob ponovnem zagonu. Na ta način so informacije prilagojene vašim potrebam in običajnim načinom uporabe. Poleg preprostih informacij o nastavitvah, lahko piškotki shranijo tudi veliko osebnih podatkov (ime, e-poštni naslov), za katere potrebujemo vašo privolitev. Če jih niste omogočili, ne moremo dostopati do datotek na vašem računalniku. Aktivnosti zbiranja in pošiljanja piškotkov uporabniku niso vidne, lahko pa v nastavitvah izbranega internetnega brskalnika izberete možnost odobritve/zavrnitve zahteve za shranjevanje piškotkov, brisanje piškotkov in spreminjanje drugih zahtev v zvezi s piškotki.

Kaj so začasni piškotki?

Začasni piškotki ali sejni piškotki prenehajo delovati v trenutku, ko zaprete spletni brskalnik, v katerem ste si ogledali določeno spletno stran. S pomočjo teh piškotkov strani shranjujejo začasne podatke.

Kaj so trajni piškotki?

Trajni ali shranjeni piškotki se shranijo na vašem računalniku in ostanejo na vašem računalniku tudi po tem, ko ste zaprli spletni brskalnik. Z uporabo teh piškotkov spletne strani hranijo podatke, da bi bila uporaba spletne strani ob naslednjem obisku enostavna, vse funkcionalnosti strani delujoče in uporabniška izkušnja optimalna. Na primer, spletne strani, ki zahtevajo vnos uporabniškega imena in gesel, si ‘zapomnijo’, vaš vnos, ki bo prikazan pri vsakem novem obisku. Trajni piškotki ostanejo zabeleženi na računalniku dan, mesec ali leto.

Kaj so piškotki prve osebe?

Piškotki prve osebe so piškotki s spletne strani, ki si jo ogledujete, lahko so začasni ali trajni. Na ta način spletne strani shranjujejo podatke, ki vam bodo olajšali uporabo strani pri vsakem novem obisku te spletne strani.

Kaj so piškotki tretje osebe?

Piškotki tretje osebe na vaš računalnik prihajajo iz drugih spletnih mest in so na spletni strani, ki si jo ogledujete. To so npr. ‘Pop-up’ oglasi, piškotki pa imajo vlogo spremljanja spletnih strani za potrebe oglaševanja.

Ali spletna stran www.you-rock.si uporablja piškotke?

Da, spletna stran www.you-rock.si uporablja piškotke, da bi vam omogočili enostavno in boljšo uporabniško izkušnjo. Katere piškotke uporablja stran www.you-rock.si? Začasne piškotke, ki se avtomatično izbrišejo z zaprtjem spletnega brskalnika in trajne piškotke, ki ostanejo shranjeni v vašem brskalniku do poteka ali pa jih lahko sami izbrišete. Informacije, ki jih zbirajo piškotki, so anonimne in ne vključujejo vaših osebnih podatkov. Obstaja nekaj zunanjih storitev, katerih piškotki se shranjujejo. Ti piškotki služijo za nemoteno uporabo različnih možnosti, ki jih ponuja spletna stran in uporabnikom zagotavljajo enostaven dostop do vsebin.

SEZNAM PIŠKOTKOV

Piškotki za optimalno delovanje spletne strani

Ime piškotkaIzdajateljNamen uporabeČas trajanja
cookieconsent_statusyou-rock.si Piškotek s katerim si stran zapomni vašo odločitev vezano na uporabo piškotkov1 leto
PHPSESSIDyou-rock.siPiškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.Seja
woocommerce_cart_hashyou-rock.siPiškotek omogoča shranjevanje podatkov o košarici.Seja
woocommerce_items_in_cartyou-rock.siPiškotek omogoča shranjevanje podatkov o košarici.Seja
wp_woocommerce_session_xxxyou-rock.siPiškotek omogoča shranjevanje shranjevanje podatkov o košarici2 dni
Ime piškotkaIzdajateljNamen uporabeTrajanje
CONSENT DV ANIDGoogleNastavitve uporabnikovih nastavitev.20 let
NIDGoogleTe piškotke uporablja Google za shranjevanje uporabniških nastavitev in informacij med pregledovanjem strani z Google Maps.6 mesecev
_GRECAPTCHAGoogleTe piškotke uporablja Google za preverjanje če je uporabnik strani oseba.6 mesecev
ts_c, l7_az, tsrce, ts, x-pp-sPayPalTe piškotke uporablja PayPal za zagotavljanje spletnega plačevanjaod 3 leta

Piškotki za boljše oglaševanje

Ime piškotkaIzdajateljNamen uporabeTrajanje
_fbpFacebookUporablja ga Facebook za pripravo targetiranih oglasov.Seja